Mat i världsklass!

Bjärehalvön har stort utbud av lokal och ekologisk matkultur. Missa inte att besöka de lokala gårdsbutikerna och få en kulinarisk upplevelse under din vistelse.

På Pensionat Neptun finns det möjlighet att laga sin egen mat och grilla i trädgården så varför inte ta en dagsutflykt och handla alla ingredienser till kvällens middag från våra lokala handlare.

 

IMG_2525 kopia       vandring 900 x 333

Lindegrens

För oss på Bjäre Rödkulla är djurhållning och nötkött ett hantverk. För att få fram en kvalitetsråvara krävs omsorg om detaljer. Vi samarbetar med slaktare och styckare och har därmed full kontroll över hela förloppet, från val av avelstjur till uppfödning och slakt. För oss hör djuromsorg och ätkvalitet till det viktigaste. Välkommen att uppleva vad rödkullan och Bjärehalvöns böljande kulturlandskap kan göra för smakupplevelsen.

Tant Grön

Vi är en annorlunda gårdsbutik med ett stort sortimentet av ost och skamligheter. Här finns allt från egenproducerat till världkända delikatesser. Ost är vår last! Vi har mer än 100 olika godbitar. Dessutom olivoljor, marmelader, pasta, choklad och över 50 olika sorters te i lösvikt. Välkommen till en smakfull upplevelse mitt ute på landet!

Bäckdalens Handelsträdgård

I de charmiga växthusen hittar du allt för den gröna tallriken. Färska örtkryddor, olika tomatsorter, gurka,paprika, aubergine och exotiska peppar/chilifrukter samt sallatskott och ätbara blommor. Alla växter är givetvis ekologisk odlade.

Ekhems gårdsbutik

Ekhems Gård, som funnits i familjen sedan 4 generationer, har förvandlats från ett litet familjejordbruk till ett företag i tiden med gårdsbutik, massage och gårdshotell. Ett populärt utflyktsmål som sätter guldkant på tillvaron.

 

 

Charkbild - Kopia         Korvtillverkning 5

Heberleins delikatess

Kom och upplev den genuina atmosfären med vår nya manuella kött- och delikatessdisk. Endast svenska råvaror av bästa kvalitét. Här hittar du bland annat hemlagade korvar med hög kötthalt, rökta produkter från våra egna rökugnar och hemlagade specialiteter av högsta kvalité.