Snöra på dig dina bekvämaste skor, fyll ryggsäcken med din favoritfika och bege din ut och upptäck vår vackra byggd..

vandring 900 x 333

Matvandring i Sinarpsdalen

Följ med på våra matvandringar i Sinarpsdalen. Vi berättar om landskapets fantastiska natur- och kulturvärden, om vårt ekologiska lantbruk, bjuder på en del lokalhistoriska skrönor och naturligtvis tankar om mat och råvaror. I matvandringarna ingår matstopp för förrätt (endast långa rundan), varmrätt, efterrätt (pralin och kaffe på korta rundan) och flera smakprovningar längs vägen.

 

Skåneleden

Skåneleden passerar precis utanför ytterdörren på Pensionat Neptun. Följ Skåneleden längs kusten och ta er så långt tiden och lusten räcker, stanna till i Båstad Hamn, Kattvik och Hovshallar. Varför inte avsluta i Torekov och ta bussen tillbaka. En härlig dagstur.

 

Hallands Väderö

Gör en utflykt till Hallands Väderö med Väderöbåtarna som enkelt och smidigt tar dig över till Ön från Torekovs hamn.

På våren lockar fågellivet, lövsprickning och haven av vitsippor. Under sommaren blir det mycket sol och bad. Barnen fiskar krabbor och äter glass. På vintern och tidig vår är det vandringar i de gamla skogarna, över de tusenåriga gräsmarkerna och längs kusten som lockar. Inget buller, bara naturliga ljud. Kanske ser man havsörn eller hör skällande knubbsälar.

 

Hovs Hallar

Hovs Hallar är det brantaste kustpartiet på Bjärehalvön och har beskrivits som sagolikt, nästan utomjordiskt. Här finns härliga klippstränder och grottor. Efter er vandring så finns det möjlighet till en god fika på Hotellet Hovs Hallar.

 

Grevie Backar

Grevie Backar är en oas för stressade själar och en verklig upplevelse för alla natur- och kulturintresserade. Landskapet är mycket omväxlande med inslag av enefälader, hagmark, åkermark samt några minde skogspartier. Kulturslingan är ca 3 km lång och markerad av blå färg.

 

Knösen

Längst ut och högst upp på Bjärehalvöns spets ligger Knösen – en av Skånes högst belägna platser med en magnifik utsikt.