Båstad & Bjärehalvön

 
 
 

Aktiviteter

Båstad med omnejd har inte bara fantastiska stränder, bubblande uteliv och mysiga butiker utan har även alla förutsättningar för att erbjuda sina besökare en aktiv semester. Se våra tips nedan och missa inte att besöka Båstad turistbyrå för fler tips om aktiviteter!

 
fullsizeoutput_168e.jpeg

Hovshallar

Hovs Hallar är det brantaste kustpartiet på Bjärehalvön och har beskrivits som sagolikt, nästan utomjordiskt. Här finns härliga klippstränder och grottor. Packa picknickkorgen och spendera några timmar i denna dramatiska miljö.

fullsizeoutput_168d.jpeg

Skåneleden

Skåneleden passerar precis utanför ytterdörren på Pensionat Neptun. Följ Skåneleden längs kusten och ta er så långt tiden och lusten räcker, stanna till i Båstad Hamn, Kattvik och Hovshallar. Varför inte avsluta i Torekov och ta bussen tillbaka. En härlig dagstur.

DSC_0498.JPG

Kungsbygget ligger vackert på Hallandsås med härliga skogsområden och en fantastisk utsikt över Halland. Här erbjuds aktiva upplevelser med sommarrodel, zipline, klättring, bungy rocket och slingshot .

1069_smaller.jpg

Hyr en mountainbike och utforska Båstad och Bjärehalvön på egen hand eller välj att boka en tur på vackra Hallandsåsen med en erfaren guide och upplev de djupa skogarna och ta dig an åsens tekniska utmaningar.

fullsizeoutput_168b.jpeg

Gör en utflykt till Hallands Väderö med Väderöbåtarna som enkelt och smidigt tar dig över till Ön från Torekovs hamn.

FullSizeRender.jpg

Upptäck Båstad från Cykelsadeln

Kuperad terräng, mysiga fiskelägen och genuina byar - det är vad denna halvö har att bjuda på. Här finns ett rikt vägnät med asfalterade mindre trafikerade landsortsvägar som lämpar sig mycket bra för cykling. Trampa och njut!

fullsizeoutput_168c.jpeg

På Bjärehalvön finns många fina golfbanor, ta tillfället i akt att prova några olika för att se den vackra halvön från olika vinklar.

 

Restauranger & barer

 
 

I Båstad finns ett stort utbud av restauranger och barer sommartid. Vi hjälper er gärna att rekommendera en restaurang som stämmer in på era önskemål. Inom en 5 minuters promenad från Pensionatet finns 3 restauranger som vi varmt rekommenderar;

Veranda

Hjorten

Malens Krog

 

Evenemang 2019

 

Läs mer om alla fantastiska evenemang som finns under 2019 i Båstad och på Bjärehalvön. Välkommen till en sällsynt vacker plats, med ett rikt utbud av aktiviteter, upplevelser och njutning.