Ett stycke historia

Gammal2.jpg

Pensionat Neptun byggdes 1909 för åkare Rehnström och kallades då Villa Minniren

I början av 1910-talet var åtskilliga badgäster inskrivna här, bland annat regementsläkare, Godsägare och Kaptener. Enligt dåtida annonser fanns det kafé och matservering i Rehnströms villa med godt bord och moderata priser. I butikslokalerna i bottenvåningen såldes bröd och mjölk.

Efter några år övergick Rehnströms åkeri till Lars Andersson, därefter till dennes tre barn, sönerna Sterner och Agne Larsson samt dottern Naimie Svensson. Då blev de stall som fanns på gården garage för Larssons taxirörelse. 

 När Sterner gick i pension blev fastigheten bostad för honom och hans syster. I bottenvåningen öppnades en grönsaksaffär och en frisörsalong.

Under en tid hade köpman Edvard Angel en filialbutik i huset- innan Angels kiosk öppnades stax intill. 

 Fastigheten kallades Sterngården innan Pensionat Neptun startades omkring 1970. 

Den renoverades därefter av en tysk ägarfamilj som slet hårt för att bedriva både uthyrning av rum, matservering och en välbesökt kiosk i 30 år.

På slutet av 90 talet köptes Pensionatet av Lisbeth Johansson som då gjorde omfattande modernisering genom att bygga in badrum på merparten av rummen samt renovera köket och inreda hela källarplan. Döttrarna till Lisbeth äger numera fastigheten.

Sedan årsskiftet 2014/15 drivs Pensionat Neptun av Sara Sjögren med företaget Rooms by Sjögren som under våren 2015  genomfördes en omfattande uppfräschning och renovering av pensionatets interiör för att få fram husets forna glans och fortsätta det arbete som Lisbeth påbörjat.

 

_7207021220.jpg
1.jpg